הרב חיים פלאג'י

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/08/18 22:32 כה באב התשעח

שאלה

במקום אחד מצאתי שהרב חיים פלאג'י היה הרב הראשי של האימפריה העותומנית. במקום אחר מצאתי שהרב היה הרב הראשי של איזמיר והיה מחשובי הרבנים הספרדים במאה ה-19. האם זה נכון לומר שהרב היה הרב החשוב ביותר באימפריה העותומנית בדורו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

עיין בויקיפדיה

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%92%27%D7%99

שכתוב שם כך:

"בשנת ה'תקצ"ז (1837) נתמנה רבי חיים לאב בית דין הגדול באיזמיר שמנה 45 רבנים, ובשנת ה'תרט"ו (1857) התמנה למשרה הרמה היותר באיזמיר "חכם באשי" (רב ראשי), ולאחר כשנה אף אושר מינויו על ידי הסולטאן עבד אלמגי'ד הראשון באישור מלכותי "נישאן" ובכך ניתנו לו סמכויות לשפוט, להוציא לפועל את פסקיו, והופקדה בידיו שלטונה של הקהילה היהודית כולה."

אכן מתוך כך אפשר לומר שהוא נחשב הרב החשוב ביותר בדורו בעיר איזמיר וסביבותיה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן