הקלטת שיעור תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/08/19 16:16 ז באב התשעט

שאלה

האם אפשר להקליט שיעור תורה של רב, בשביל לשלוח לאנשים שלא היו בשיעור או בשביל חזרות וסיכומים, אבל הרב אוסר להקליט את השיעורים שלו? אם אפשר גם מקורות. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שיש על כך מקורות.

אמנם, ההלכה דנה ב׳זכויות יוצרים׳, ויש לרב זכויות יוצרים על הדברים. ונראה כי בשאלה האם הוא רשאי לתבוע שלא יקליטו אין ראיות של ממש מבחינה הלכתית

אולם זו ממש התנהגות שאינה בדרך ארץ. הרב ביקש שלא להקליט, ואיני מבין כיצד ניתן לא לקיים את בקשתו.

כל זה במצב רגיל.

ברם, אם הדברים שנאמרים הם מסוכנים, אסורים, מלאי חטא ועוון וכדו׳ - בוודאי שבקשה שלא להקליט אינה מונעת את החובה של ״לא תעמוד על דם רעך״ וחובת האזהרה מפני דעות מקולקלות. אדגיש שאלה מצבי קיצון, ולא מצבים רגילים.

כל טוב