הקלות לטבעונים אשכנזים בפסח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/04/19 19:53 יז בניסן התשעט

שאלה

אני טבעוני כבר 4.5 שנים מטעמי מצפון. בפסח מאוד קשה. המגוון ללא קיטניות מאוד קטן. האם ניתן להקל בדברים מסויימים בפסח?

אני אישית מקל בנושא הסויה. אך כל המוצרים המוכנים אינם כשרים לפסח מפני דהם מכילים חלבון חיטה.

אודה לתשובת כבודו

תשובה

שלום

רק לחולה הקל הרמ"א שיאכל קטניות. טבעוני אינו חולה ולכן אין להקל עבורו לענ"ד.

אמנם, באופן כללי יש גדולים שהקלו בקטניות שלא היו בזמן הגזירה, וכן אלו הבטלות ברוב בערב הפסח, וכן אלו שאינן נוגעות במים בתהליך הכנתן.

כל טוב