הצלחה במבחנים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/05/18 18:40 ז בסיון התשעח

שאלה

שלום רב

זה בקשר למבחנים היום אני חושב שנכשלתי במבחן בתנ"ך עכשיו כנראה שזה הגיע מיסיבה מסוימת , או מחטא שעשיתי ועכשיו מחזירים לי על זה במידה כנגד מידה עכשיו אך אני אמור לדעת איזה חטא יגרום לי במידה כנגד מידה להכשיל אותי במבחן ?ואך למצאו אותו ואיך לתקן אותו ?.

עוד דבר צדקה יכולה לעזור במבחן וכמובן שגם התפילה אבל אך אני פונה אל השם שיעזור לי לקבל ציון טוב במבחן? ואך לבקש מהשם האם לבקש לקבל 100 או לבקש בצורה ענווה לקבל 80 ואז אלוקים שלח לך ברכה יותר.

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה בוודאי דן את העולם במידה כנגד מידה, אך לא תמיד אנו יודעים, מהי הסיבה המדויקת שבגללה אנו נענשים. ועל כן, אנו צריכים תמיד לתקן את מעשינו הלא טובים, ולעשות רק טוב תמיד, ולא להיכנס לחשבונות שמיים.

לגבי המבחן, אני לא יודע אם זה שנכשלת, בגלל חטא מסוים. אך אני בוודאי יכול לומר לך , שהדבר הכי טוב לעשות כדי להצליח במבחן,זה ללמוד היטב היטב, את החומר הנלמד.

בנוסף לכך, תמיד טוב להתפלל להצלחה, ולכך שכל מה שלמדת לקראת המבחן, יצא בצורה טובה ונכונה, בזמן המבחן.

ברכה והצלחה