הפרת נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/20 11:13 טו בטבת התשפ

שאלה

נדרתי נדר לשמור שבת במשך שנה והחזקתי מעמד במשך חצי שנה . הפסקתי לשמור השבת הזו ואני לא יודעת כיצד אני יכולה להתיר את הנדר או שעליי להמשיך לשמור שבת עוד חצי שנה ואם זה יחשב עדיין??? אני לחוצה לגבי העניין אשמח לקבל עזרה ותשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכה היא שאין להתיר נדר של קיום מצווה, ואין אפשרות הלכתית להתיר נדר כזה מכיוון שהאדם מחוייב בשמירת שבת ממעמד הר סיני.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ