הפרת נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/19 01:13 ב בניסן התשעט

שאלה

בשעת כעס הטחתי בבעלי מספר פעמים כי אני נשבעת שלא אעשה כך וכך ( שלא אקבע לו תור לרופא....)

הדבר נאמר בשעת כעס אך התכוונתי ממש לכך ואף עברה לי בלב מחשבה שזה סוג של נדר אך התבטאתי בלשון " נשבעת"-

לבסוף משראיתי כי איננו מצליח לקבוע תור לרופא בעצמו וקצת נלחצתי שמא ללא עזרתי אני מסכנת אותו- קבעתי לו תור לרופא -

אני מאד מתחרטת על עצם השבועה/ הנדר ועל ההפרה- מה עלי לעשות עכשיו? כיצד אוכל לכפר על המעשה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. נדר מתוך כעס הוא נדר, כשם שנדר מתוך שמחה הוא נדר.

ב. אם נדרת שמכאן ואילך את לא תסדרי לו תור, א"כ את צריכה לעשות הפרת נדרים.

ג. אם נדרת שהפעם לא תדאגי לתור א"כ עברת על הנדר ואין צריך להתרת נדרים, אבל מאידך יש לעשות תשובה שתכלול. 1. הכרת החטא. 2. חרטה עליו. 3. וידוי 4. קבלה לעתיד שלא תדרי עוד נדרים, אפילו לצור למצוה וכדו', ולומר כל פעם "בלא נדר".

שבוע טוב

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .