הפרת נדר וזרע לבטלה

חדשות כיפה רבני כושרות 17/05/20 16:53 כג באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום!

מלפני כמה זמן נדרתי נדר שלא אשפוך זרע לבטלה עד לכמות זמן מסוימת ניסיתי וניסיתי אך בסופו של דבר היצרים שלי גברו עליי והפרתי את הנדר אני מרגיש אשמה, בושה, ובעיקר פחד על מה יכול לקרות לי בעתיד, ואם אפשרי שאמות חלילה מהפרת נדר זה.

תודה רבה ושלום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

איננו עובדים את ה' מחמת היראה שמא נמות, אלא כדי להוסיף טוב בעולם.

הוצאת זרע לבטלה היא שימוש בזוי במרגלית שהקב"ה נתן לנו, אולי המרגלית הגדולה ביותר, הכח ליצור חיים ולהיות שותפים בבריאה, ובמקום זאת הוצאתו 'לבטלה', לשם הנאה רגעית, היא מבזה את המתנה והכח הזה.

זה נכון אגב לכל כח שקיבלנו מהקב"ה, גם מי שרץ ברגלים כדי לעשות עבירות הרי הוא משתמש בכח שנתן לו רבונו של עולם לרעה, אך כאמור, מחמת חשיבותו של כל ההולדה ומשמעותו השימוש בו לבטלה חמור בהרבה.

תקבל על עצמך בעז"ה להפנים את הדברים הללו ולהשתדל יותר לשמור על הכוחות שהקב"ה נתן לך, ולהשתמש בהם רק לתועלת, ובעז"ה תתקבל תשובתך.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן