הפרשת חלה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/05/20 13:47 יח באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

אני מאוד רוצה לקיים את מצוות הפרשת חלה, אבל לצערי אני נופלת בבל תשחיט ונאלצת לזרוק המון כיוון שאנחנו רק שניים בבית והחלות לא תמיד נאכלות במלואן.

האם אוכל להכין שני בצקים שונים, קילו לעוגות וקילו לחלות ולקיים את המצווה?

תודה מראש

נטלי

תשובה

שלום וברכה,

א. אם את עושה הפרשת חלה, וע"י כך נגרם "בל תשחית" של חלות רבות, עדיף לא לעשות כמות גדולה של בצק, גם אם לא תעשי הפרשת חלה.

ב. אפשר לשלב שני סוגי בצקים שונים להפרשת חלה, בתנאי שאין לך בעיה שבזמן הפרשת חלה הבצקים יגעו אחד בשני, ואת תניחי את שני סוגי הבצקים ביחד באותה קערה בזמן הפרשת החלה.

ברכה והצלחה