הפרדה בין בשרי לחלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 14/01/19 00:35 ח בשבט התשעט

שאלה

שלום,

יש לי פינה קבועה שבה אני אוכל,אני אוכל על שולחן עץ כזה.

גם כשאני אוכל בשרי רותח וגם כשאני אוכל חלבי רותח אני מניח את הצלחת באותו מקום,ולעיתים גם נופלות חתיכות,שהן עדיין רותחות ואז למחרת אניח עוד פעם צלחת בשרית על איפה שנפל החלבי ,אציין שהצלחת בהחלט חמה מאוד כי אני אוכל בחד פעמי

יש בכך בעיה?

2.פלטה שמשתמשים בה בסירים בשריים בלבד,וחומם בה על מגש אלומיניום רגיל מאכל חלבי,יש בכך בעיה לעניין הפלטה שאולי נטרפה?

3.אדם שאינני יודע אם הטביל את כליו,והגיש לי כוס מיץ בכוס זכוכית,האם מותר לי לשתות מאותה הכוס?

תשובה

שלום וברכה

1. במקרה של אכילה על אותו השולחן בשרי וחלבי לפרקים, יש לקבוע שבאחד מהם אוכלים על גבי מפה.

2. אין בזה בעיה, והדבר מותר אף לכתחילה.

3. במקרה שכזה נחלקו הפוסקים, יש אוסרים ויש מתירים. במידה והמארח יעלב אם תסרב (ולא ילמד ממך שישנו צורך להטביל) - אפשר לסמוך על המקילים.

בברכה

יצחק דביר