הפלה מגוי וחזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/01/20 22:52 יב בטבת התשפ

שאלה

היי כבוד הרב,

עברתי תקופה מאוד לא פשוטה.

יצאתי עם בן זוג 3 שנים ובשנה האחרונה התגלה כי הוא גוי.

נכנסתי להריון, וגיליתי שבגד בי ועשיתי הפלה בשבוע 9 .

אני באמת רוצה לדעת מה לעשות כדי לכפר על החטאים? יש לי מצפון ממש גדול כלפי בורא עולם. אני רוצה לשים את התקופה הזאת מאחוריי ולהמשיך הלאה בחיים שלי. תודה על תגובתך .

תשובה

שלום לך.

הסיפור הזה עצוב וכואב וברוך השם שאת אחרי התקופה הזאת . טוב שהתעוררת ואת מבקשת לחיות חיים חדשים.

התשובה בכלל כוללת שלושה חלקים חרטה וידוי והבטחה וקבלה לא לעשות כן להבא.

הנני מבין שאת מאוד מתחרטת על כל המהלך הזה שלצערנו הוא מצוי שנשים מתגוררות עם גבר ללא חופה וללא נישואין ויש לזה גם הגדרה בן זוג ועל פי רוב זו תקופה זמנית חולפת וחבל שהגענו לעת הזאת.

הנני מציע לך שתלמדי אמונה ויראת שמים שתתחזקי בעבודת השם ותעסקי גם בגמילות חסדים הן בנתינת צדקה והן בהצלת בנות מלהגיע לדרך זו.

הרי ברור שאחת כמוך שחוותה בעצמה את הטלטלה הזאת יכולה למנוע מבחורות צעירות להכנס למבוך הזה.

ובמקביל עם התחזקותך תחפשי איש ירא שמים שתקימי איתו בית בקדושה ובטהרה ואל תכנסי למהלך כזה לפני שאת יודעת מי האיש ושאכן הוא יהודי . תקימו בית יהודי עם ילדים יראי שמים ומוצלחים.

והנני מאמין שתשובתך הרמתה בלבב שלם תעמוד לך ללכת בדרך יהודית להקים בית מפואר בעם ישראל.

אל תתיאשי בטחי בהשם והוא יורה חטאים בדרך וילמדך להועיל ומכאן ואילך חיים של קדושה וטהרה ויראת שמים טהורה. אמן.