העתקת משחק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:30 כ באייר התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני מתעסק בעץ

רציתי לשאול האם מותר לי להכין משחק לעצמי (כדוגמת המבוך)

והאם מותר לי להכין משחק כזה בשביל לתת מתנה לחברים\למכור לאנשים אחרים?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה מאוד.

זכויות יוצרים שייכים לתחום שקשה מאוד להגדירו עד תום: בין בשאלה האם אכן מדובר ברעיון שיש עליו זכויות, ובין בשל השאלה מה הדבר אומר, ומה מתחייב מכך שהזכויות על רעיון מסוים שייכים למישהו.

ההלכה הקדומה לא הכירה ברעיון של זכויות יוצרים. ברם, עם המצאת הדפוס, הנושא הזה עלה במלוא מאודו, ומאז נכתבים ספרים רבים ומאמרים בנושא.

תוכל לקרוא על כך בקיצור כאן:

http://www.daat.ac.il/daat/toshba/halacha/zhuyot-2.htm

אם אכן מדובר ברעיון מקורי ומיוחד - אסור לעשות את זה.

לעומת זאת, אם מדובר ברעיון שכבר הפך להיות נחלת הכלל, וקשה לראות בעלות כלשהי עליו - הדבר מותר.

כל טוב