הנקה בזמן אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/20 10:23 כז באייר התשפ

שאלה

שלום. אני אם לתינוק בן 8 חודשים. מניקה באופן מלא ( לא נותנת תחליפי חלב). בחודשיים האחרונים החל לאכול פירות וירקות. עוד לא לגמרי מסודר וגם עדיין לא שותה מים מבקבוק. כך שבעצם השתייה שלו כרגע היא רק חלב אם.

לפני מספר שעות אבא שלי נפטר ואני מחכה לבוקר שאחיי יחלו בסידורים להלוויה. אני לא יודעת מה לעשות. האם מותר לי להניק בזמן שאני בהמתנה להלוויה? האם מותר לי להניק בשבעה? איך אוכל להניק אם עליי להישאר בבית הוריי?? אנא עזרתך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כל בעיה להניק בזמן אנינות או אבלות, חיי התינוק קודמים ויש להאכילו ברוגע, אפילו אם יש אנשים שבאים לנחם יש להקדים ולהניק את התינוק, שזה צער גדול לתינוק שלא יונק בזמן, ולהשתדל להיות ברוגע, למרות סערת הנפש על פטירת האב.

המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ