הנאה בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 19/07/18 13:30 ז באב התשעח

שאלה

שלום הרב, אני מדריכה באחת מתנועות הנוער.

כחלק מההדרכה נרשמתי לסמנריון, הסמנריון מתקיים בתשעת הימים ופה אני מרגישה שיש בעיה.

נכון שהמטרה היא ללמוד להדרכה, אבל ככה אני מרגישה שיש גם סוג של הנאה, צחוקים וכו מה שטבעי שנמצאים הרבה עם חברות.

רציתי לשאול מה הרב ממליץ כדי שאני ארגיש באמת בתוך תשעת הימים כי פה אני קצת שוכחת... והאם מלכתחילה ראוי לצאת לסמנריון כזה?(אני יודעת שזה מאושר מי הרב של התנועה אך אני לא יודעת אם הוא מודע שחוץ מהחלק החינוכי זה דבר כיף בסה"כ...)

תודה רבה! ושנזכה לבניין בית המקדש!

תשובה

ראשית , אשרייך שתקופה זאת משמעותית עבורך.

מותר לקיים סמינריונים, ימי עיון מקצועיים וכדומה בתשעת הימים . אפילו מסגרות רבות מנצלות לכך ימים אלו כי נוהגים שלא לנפוש בהם.

אכן ראוי לצאת לסמינריון, וזה בסדר להתרועע חברתית וגם ליהנות מחברת בני אדם . ( כמובן ללא מסיבות וכו' שאסורות כעת )

בכדי להישאר במתח הרוחני של תשעת הימים תוכלי לקרוא על החורבן, ליזום שיח בנושא חורבן וגאולה או מה משמעות החורבן לימינו . ועל זה הדרך . אולי אפילו להמציא יחד פעולות בנושא .

בבניין ירושלים ננוחם