המתפלל על חברו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/02/19 22:25 יא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן כמעט 25 וטרם לצערי מצאתי את זיווגי

לא רק שיש לי איזו בעיה בריאותית טרם ידועה שהופיעה לפני 3 שנים ואחרי הוצאות של כסף טרם גילו מה. הבעיה שכשאני שר.או קם בבוקר וכו' יש לי כמו ליחות לבנות סמיכות שעולות לגרון ועצם הדיבור עושה כמו כאב בגרון.

כבר כמה שנים שאני מתפלל קבלות וכו' וכלום

ולא מספיק זה חזל אמרו כל המתפלל על חברו נענה תחילה .התפללתי על אנשים וב'ה 2 אנשים כבר התחתנו ואני תמיד מתפלל על חולים

לצערי אני רואה שמה שחזל אמרו אינו מתקיים ועבר כבר מלא זמן מאז

כבר לא מצליח להתפלל כמו שצריך בגלל הגרון אבל משתדל ללכת לתפילות כרגיל וכו'

כמובן שהמתפלל על חברו נעשה בהיסח דעת ולא כל פעם שהתפללתי חשבתי עליי אלא באמת התכוונתי לזה

יש לך איזו עצה? כי אפילו קבלות.ברכות של רבנים.דברי חזל לא עזרו ולצערי טרם התקיימו וכבר עבר מלא זמן

תודה

תשובה

שלום

אני מניח שלא אחדש לך כשאכתוב שחז"ל לא מחלקים הבטחות והקב"ה הוא לא כספומט. (אחרת היינו יכולים לפתור ככה את כל הבעיות בעולם, לא?)

כוונת המימרא של חז"ל שציינת היא לתאר השפעות וכח שיש לתפילה. ובאופן ספציפי פה את הדרך שבה משפיעה התפילה על מישהו אחר על המתפלל עצמו. אבל כמובן שהחשבון הוא רחב בהרבה.

אין לנו הבטחות בעולם הזה (כמעט). כל דבר טוב שעושים מצטרף לחשבון הגדול, ועיקר השכר בעולם הבא.

בעולם הזה יש הרבה התמודדויות שאנחנו לא תמיד מבינים אותן, וכך גם ביחס למציאת זיווג ולמחלות שונות.

אשר על כן אני מציע לך להתמקד במה שמוטל עליך. כלומר, ביחס לבעיה הבריאותית, להמשיך לנסות למצוא פתרון ברפואה המקובלת.

ביחס למציאת הזיווג להמשיך לנסות למצוא, ולא להתבייש לבקש עזרה גם מכאלו שמתעסקים בשידוכים, וגם אם יש צורך מבעלי מקצוע בתחום הרגשי, במקרה שאתה סבור שיש משהו אצלך שחוסם את ההתקדמות.

וכמובן לא לשכוח ש'תשובה תפילה וצדקה' מעבירין את רוע הגזירה' (וגם זה כמובן לא הבטחה להצלחה בעולם הזה).

כל טוב ובהצלחה רבה