המשך - הודאה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/20 10:49 כד בטבת התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב

תודה על תשובתך לגבי בנין בן 4 קומות עם הדליקה הקטנה בארון החשמל.

ציינת שראוי להודות על העובדה שלא אירע אסון שהיה יכול להתרחש - כיצד להודות? הודיה בקול ובלב מספיקים? אנחנו באמת מודים להשם שהראה לנו כיצד לנהוג ביתר אחריות ויסודיות בבניין... בלי יסורים. ברוך השם.

ציינת שטוב גם לקבל על עצמנו דבר מה כתוצאה מכך - מה הכוונה? משהו שנוגע למצוות? משהו שיהיה קבוע או חד פעמי? תרומה כלשהי?

גם ציינת שברכת הגומל נאמרת רק אם נמצאים בצרה ונושעים ממנה - האם לא נושענו מדליקה שיכלה להתפשט?

סליחה על אי ההבנה, אנחנו לא דתיים (מעט מסורתיים)

תודה מראש ובכבוד רב

ענת

תשובה

שלום וברכה

הודאה לריבונו של עולם אכן מבוססת על קומות ונדבכים:

ראשית, מתקנים את המציאות הממשית.

כפי שכתבת – יתר אחריות ויסודיות בבניין.

שנית, אפשר לעשות סעודה משפחתית, אמירת דברי הודיה.

וכמובן – לקבל על עצמנו דבר מה: בתחום הבית, בתחום פתיחתו, לווי מתגיירים, או כל דבר הקשור לפתיחת הבית.

וזה יכול להיות נפלא.

קשה להגדיר מתי ממש נמצאים בתוך הצרה ומתי מחוצה לה. בסופו של דבר – האש לא התפשטה לביתכם, ב״ה.

כל טוב ושמחה