שאלה
תודה רבה על התשובה המהירה, אך כדי לחדד למקרה שהשאלה שלי לא היתה ברורה, השאלה שלי לא היתה האם מותר להוסיף שמן קר לפירה שחומם בשבת, אלא האם מותר לחמם פירה מוכן, שבעת הכנתו טרם שבת כבר ערבבו בו שמן, אך הוספת השמן נעשה לאחר שתפוחי האדמה כבר בושלו (ולעיתים אף התקררו). ואם לאחר ההכנה מחממים לפני שבת את הפירה כמה דקות זה נחשב שהשמן בושל ואז לא תהיה בעיה?
שוב תודה רבה
השאלה המקורית-
https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A9%D7%94%D7%AA/?key=b7bf0e18d8078884e3fcf00ba05292ca
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
צריך לחמם את הפירה עם השמן כפי שכתבת כמה דקות כדי שהשמן יתבשל - ואז יהיה מותר לחמם על הפלטה בשבת את הפירה כיוון שהשמן נבלע בפירה ואין בישול אחר בישול ביבש
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן