המשך עבודה בחול המועד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/10/19 14:14 יד בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב

נכנסנו לדירה חדשה סמוך לחגים ב"ה ולא הספקנו לעשות את כל התיקונים הנדרשים לפני הכניסה. עשינו התקנת מזגנים לפני יו"כ וסגרנו עם הפועל (ערבי) שיסיים בסוף שבוע לפני סוכות.

עקב מציאות של 'כוח עליון' לא הסתדר בסוף השבוע עקב אישפוז של בן משפחה של הפועל והוא מבקש לדחות לחוה"מ.

חשוב לציין שהוא באמצע עבודה, צנרת והכל בחוץ ונשאר לו לעשות גבס וטיח על מנת לסגור את הדברים בצורה בטוחה ואסטטית.

האם זה בסדר שיסיים את עבודתו בחוה"מ עקב הנסיבות ש: 1. הוא נוכרי. 2. מבחינתנו הזמנו את העבודה לביצוע לפני המועד ופשוט לא יצא בגלל סיבות שלו

אודה לתשובה בהקדם

חג שמח

תשובה

שלום לך,

שתזכו לשמחות ולעבודת השם בביתכם החדש.

לענ"ד אין היתר לעבודת נוכרי בחול המועד (במקרים מסוימים חמור מאשר בשבת). תמשיכו ותסיימו את העבודה אחרי שמחת תורה.

חג שמח דוד לוי