המשיח

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/03/20 00:52 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ביומיים האחרונים יש איזהשהו נושא שמתריד אותי. זה קרה אתמול בלילה, נתקלתי בסרטון ביוטיוב של בן אדם מבוגר, לא דתי שטוען שהוא המשיח (אם אני לא טועה שמו יוסף זמירי). לא ראיתי את כל הסרטון אבל בחלק שראיתי הוא אמר שבחודש מרץ יהיה סוף העולם והוא גם אמר לבטל את הבחירות והכריז על בינימין נתניהו כראש ממשלה ועוד כל מיני דברים. אני לא מאמין שאותו אדם הוא המשיח וגם אמרתי בקול ובחצי צחוק "אלוקים אם אותו בן אדם הוא המשיח אז עכשיו תיקח אותי" לאחר שאמרתי את זה התחלתי ממש להילחץ כי חשבתי לרגע שאולי הוא באמת המשיח ואולי אלוקים יקח אותי או משהו כזה ולכן כרגע אני עם מצב רוח רע. כבוד הרב השמח אם תכתוב את דעתך בנושא, האם לדעתך אותו בן אדם הוא המשיח או משיח שקר והשמח לפרוט. תודה רבא

תשובה

שלום וברכה,

לפי התיאור שלך את אותו אדם, הוא בוודאי לא המשיח.

לא כל אדם שאומר שהוא המשיח, צריך להתייחס אליו ברצינות.

בעז"ה שכאשר המשיח יבוא, כולנו נדע ונבין שהוא בא.

בכל אופן, לגבי המשפט שאמרת, או כל מיני משפטים בסגנון הזה, ראוי להיזהר לחלוטין מלאומרם, משום שיש כוח בדיבורנו הן לחיוב והן לשלילה.

על כן עלינו להקפיד ולדבר, רק דברים חיוביים וטובים.

ברכה והצלחה