המרה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/05/20 08:58 א בסיון התשפ

שאלה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

ויקרא פרק כז י

לֹא יַחֲלִיפֶנּוּ וְלֹא-יָמִיר אתוֹ טוֹב בְּרָע אוֹ-רַע בְּטוֹב וְאִם-הָמֵר יָמִיר בְּהֵמָה בִּבְהֵמָה וְהָיָה-הוּא וּתְמוּרָתוֹ יִהְיֶה-קּדֶשׁ

ספר החינוך מצוה שנב - מצות הממיר בהמת קרבן בבהמה אחרת שתהיינה שתיהן קודש

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה שם י"ז ע"א הממיר בכלאים או בטריפה ויוצא דופן (ניתוח קסרי) או בטומטום ואנדרוגינוס, אין הקדושה חלה עליהם, והרי זה כמי שהמיר בגמל או בחמור, לפי שאין במינן קרבן, ולפיכך אינו לוקה. ובהמה בעלת מום עושה תמורה, לפי שיש במינה קרבן.

שאלה1: כשכתוב: ובהמה בעלת מום עושה תמורה הכוונה שבעלת המום מתקדשת ?

שאלה2: אם לא נתפס גמל אז איך בעלת מום כן ? הרי אסור להקריבה

תודה ממשה

תשובה

1. כן, המירו קרבן בבהמה בעלת מום

2. הנימוק כתוב בחינוך כיוון שיש במינה של בעלת מום קרבן לכן התמורה נתפסת בה

מזכיר שאסור בכלל להמיר וכל הדין של תמורה זה אם עבר והמיר