הלכת כשרות על דבש הדבורה

חדשות כיפה רבני כושרות 03/01/20 00:44 ו בטבת התשפ

שאלה

שלום וברכה הרב, מעסיקה אותי השאלה מדוע מותר לאכול את הדבש אותו מייצרת הדבורה? הרי בחומש ויקרא כתוב כל היוצא מן הטמא טמא, ודבורה היא טמאה אז הפסוק מכוון גם אליה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

חכמים מסבירים שהדבש אינו ממש יוצא מן הטמא, מםני שהוא אינו חלק מגוף הדבואה, אלא היא רק אוספת את הצוף מהפרחים וממצה אותו כדבש לכוורת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן