הלכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/05/20 17:19 ב בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

מה עלי לעשות עם ביום שני וחמישי בתחנונים שלפני הוצאת ספר תורה אני לא מספיק לסיים אותם ומוציאים את הספר תורה להפסיק ולשמוע את הקריאה בתורה או להמשיך את התחנונים.

ועוד שאלה בהלכות שבת בילקוט יוסף בסימן רמב סעיף ו להזהר בכבוד השבת רשום שיש אומרים שמוהל צריך למול את התינוק אפילו אם מתבטל מעונג שבת השאלה על איזה עונג שבת מתבטל המוהל בכך שנוסע לעיר הסמוכה בערב שבת.

תודה מראש

תשובה

שלום לך,

1. אתה מפסיק את התחנונים ומצטרף לקריאה בתורה.

תחנונים אין חובה לומר את הכל {כך הדריך אותי בפירוש מו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל}.

2. אינני יודע מה כתוב בילקוט יוסף, אבל ההלכה הזו ברורה:

מוהל עוזב את משפחתו כדי למול ולפעמים גם לכל השבת ברור שהוא מתבטל ממצות עונג שבת.

בברכה דוד לוי