הלכות נגיעה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/12/19 15:24 כד בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אני מגיעה מבית מסורתי ולאחרונה עוד מתחזקת באמונה ובהלכות השונות. אשמח לעזרה לגבי הלכות שמירת נגיעה. אני מעוניינת בעזרת השם למצוא זיווגי וחשוב לי להתנהל נכון. רציתי לדעת מהן ההלכות לבחורה רווקה לגבי שמירת נגיעה? האם עניין השמירה מתייחס אך ורק למשכב או שגם לנגיעה כמו חיבוק, נשיקה בלחי וכו'...

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

הרחקת נגיעה כוללת אי נגיעה ( כולל לחיצת יד , נישוק , חיבוק וכו' ) בכל גבר חוץ מאביך ואחיך , ובעזרת ה' גם בעלך לעתיד בימים המותרים .

לצורך רפואה, מותר ללכת לרופא גבר גם בבדיקות הכוללות נגיעה .

בכל שאלה או ספק שיש , ממליץ לשאול.

אני מברך אותך שהקב"ה יפתח ליבך בעבודתו .