הלכות כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 13/01/19 11:34 ז בשבט התשעט

שאלה

שלום הרב

אני בתהליך גיור בשלבי סיום וברצוני לשאול שאלה בנושא כשרות . עדות מזרח נוהגים להמתין בין בשר לחחב 6 שעות , והעדות אשכנז נוהגים להמתין 3 שעות. לגבי גר שמתגייר איזה מנהג עליו לקבל על עצמו ? כי לפי חז''ל מנהג כשרות הוא לפי מה שנהוג במשפחה ואין להחמיר ממה שהיה נהוג במשפחה גם אם מישהו רוצה להחמיר.

ועוד שאלה נוספת האם יש הבדל בקבלת הלכות כשרות בעניין זה בין גר שבא ממדינות אשכנז או

מזרח ?

תודה על תשובה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוכים הבאים לעם ישראל.

באופן כללי - גר שמתגייר יכול לבחור לעצמו אחת מן העדות, בלא קשר לארץ המוצא שבה הוא גדל.

לענין המתנה בין בשר לחלב - תיאור המציאות שתארת אינו מדוייק, רוב עדות אשכנז נוהגים להמתין בין בשר לחלב שש שעות, רק ה'יקים' יוצאי גרמניה נוהגים להמתין שלש שעות.

למעשה כתב הרמ"א, שפסיקתו מקובלת על רוב האשכנזים, שגם בקהילות שנהגו להמתין זמן מועט ראוי לשנות ולהמתין שש שעות, וכך הורו רוב הפוסקים האשכנזים.

לכן, אף שיש מהקהילות שכבר נהגו להמתין שלש שעות שממשיכים במנהגם, למצטרפים החדשים לעם ישראל יש לנהוג כעיקר הדין ולהמתין שש שעות בן בשר לחלב.

בברכת הצלחה

יצחק דביר