הלכות טלטול בשבת: מה זה בכלל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/01/20 22:12 ה בטבת התשפ

שאלה

שלום,

מה זה איסור טלטול ?

למה צריך לשמור איסור זה?

תשובה

שלום רב ויישר כח על השאלה.

הלכות שבת הם הלכות מסועפות ורחבות, ולכן אני אכתוב ממש בקיצור. כדאי מאד ללמוד ספרים שהוקדשו לנושא. אני ממליץ על 'פניני הלכה' - שבת (נמצא כאן: https://ph.yhb.org.il/category/%d7%a9%d7%91%d7%aa/)

בשבת קיימים שני איסורי טלטול.

איסור אחד הוא טלטול מוקצה - דברים שאין להם שימוש בשבת אסורים בטלטול.

איסור שני הוא טלטול מרשות לרשות. אסור מהתורה להוציא כל חפץ שהוא (מלבד בגדים וכדו) מהבית לרחוב. כיום ברוב הערים בישראל יש 'עירוב' - עמודים עם חוט מעליהם שהופכים את כל העיר ל'בית אחד גדול'. אולם בערים בחו"ל, וכן אם אדם יוצא מחוץ ל'עירוב' - אסור לו לטלטל כל חפץ שהוא.

מקוה שעזרתי בהבהרת הדברים.

טוביה