משחקי מחשב לא אלימים - מותר או אסור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/19 00:51 טו בכסלו התשפ

שאלה

שלום.

אני מתחזק, וחולה על משחקי מחשב. בדקתי האם מותר לשחק במשחקים שהם לא אלימים וצנועים 100%, והגעתי לשתי אמירות: הראשונה היא שמותר כול עוד זה לא בא אל לימוד תורה, והשניה היא שאסור, כי גם במשחקים לא אלימים וצנועים יש מסרים תת הכרתיים של דברי לא צנועים.

אז לא הבנתי: מותר או אסור?

תשובה

שלום אלון.

השאלה שלך טובה מאוד. באמת יש הרבה ילדים וגם מבוגרים שמשחקים הרבה במחשב ובטלפון, ולא תמיד יודעים האם זה בסדר או לא.

לגבי התוכן: עצם זה שאתה כבר זהיר ומודע לכך שיש תכנים לא טובים לפעמים גם במשחקים לא אלימים, זה יכול לעזור לך לשים לב אליהם ולהימנע מהם. אתה תמיד יכול לפנות למבוגר שאתה מכיר, כמו ההורים למשל, או אח גדול, ולהתייעץ איתם על משחק מסוים. במשחקים חינמיים באינטרנט יש לפעמים גם פרסומות לא צנועות, וגם מזה כדאי להיזהר.

לגבי ביטול תורה: זה נכון שטוב להקדיש זמן ללימוד. במקביל אפשר וטוב שיהיה גם זמן להשתחרר, להירגע, וליהנות מדברים שונים: תחביבים, משחקים עם חברים, קריאה, טיולים, ספורט, ועוד. בתוך כל הפעילויות האלה אפשר להקדיש זמן גם למשחקי מחשב, כל עוד זה לא יותר מדי (למשל, עד שעה ביום). וכך תוכל ליהנות מעוד דברים.

בהצלחה!

אוהד