הכשרת סכין מבשרי לפרווה

חדשות כיפה רבני כושרות 14/08/20 12:30 כד באב התשפ

שאלה

שלום ותודה ענקית על כל העזרה!!

אני משתמשת בסכין מסוימת לחיתוך פרווה בד"כ ובטעות חתכתי איתה בשר חם, כדי להחזיר אותה לפרווה ניקיתי אותה היטב, חיכיתי 24 שעות, הרתחתי מים בסיר עד שבעבעו, ושבעבעו הכנסתי את הסכין ולאחר מכן שטפתי אותה במים קרים, מלבד הסכין הגעלתי גם סכינים נוספות מאותה הסיבה, בטעות יצא שהגעלתי את הסכין הראשונה יותר מפעם אחת- כלומר לאחר שכבר שטפתי אותה במים קרים, שוב הכנסתי אותה למים החמים ואחרי זה שוב שטפתי במים קרים

האם זה שהכנסתי אותה פעם נוספת לסיר הרותח מהווה בעיה?? האם המים שבתוך הסיר יכולים לאסור את הסכין לאחר שהוכשרה ונעשה בו שימוש באותו היום או שלא?

אפשר מעכשיו להשתמש בסכין לשימוש פרווה גם לחיתוך מאכלים חריפים וכו' על מנת שישארו פרווה מבלי לעשות הגעלה נוספת?

תודה רבה!!!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הגעלתכם כראוי, אין כל בעיה להכניס אותה פעמיים למי ההגעלה.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן