הכשרת מחבת

חדשות כיפה רבני כושרות 12/08/18 12:37 א באלול התשעח

שאלה

שלום

במהלך טיגון שניצלים קפצה טיפת שמן ממחבת השניצלים למחבת פרווה סמוכה. ברצונינו להכשיר את מחבת הפרווה, שלא תהיה בשרית. האם מספיק לשפוך מים רותחים לתוכה? אציין כי במחבת עצמה בהיקף, יש שומן שרוף שאינו יורד, אך לא באיזור הפנימי בו נפלה טיפת השמן.

תודה

נעם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הטוב ביותר במקרה זה הוא לבצע 'ליבון קל', על ידי הנחת המחבת (ריקה) על אש גבוהה בכיריים למשך כרבע שעה, לאחר מכן יהיה אפשר להמשיך ולהשתמש בה כפרווה.

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן