הכשרת כלי זכוכית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/11/19 12:36 יג בחשון התשפ

שאלה

שלום,

2 מקרים של בלבול בכלי זכוכית אשר איננו יודעים כיצד לנהוג:

1. קופסת זכוכית חזקה המיועדת לחימום במיקרוגל- קופסה חלבית אשר בטעות אוחסן בה אוכל בשרי (עוף ורוטב) והיא חוממה במיקרו בחום סביר.

2. שני מגשי זכוכית זהים הנועדו לאפיה בתנור- המגשים אוחסנו בטעות באותו ארון ועכשיו אינינו יודעים להבדיל מהו החלבי ומהו הבשרי (לא השתמשנו בהם מאז הבלבול).

כיצד ניתן להכשיר את הכלים? אנו אשכנזים. תודה!

תשובה

שלום לכם

1. להכשיר בהגעלה במים רותחים לאחר ניקוי יסודי. אם זה מאד קשה אז להסתפק בערוי מקומקום חשמלי רותח. לאחר ההכשרה להשתמש בו רק לחלבי.

2. התבניות זו בעיה כיון שהן בולעות ביבש. האם היה שימוש לאחר הבלבול ?

תשובה לשאלה זו תכתבו כתגובה לשאלה באתר.

בברכה דוד לוי