הכשרת כלים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/04/20 17:00 ז בניסן התשפ

שאלה

היי

החלטנו להכשיר את המטבח ועלו כמה שאלות שנשמח לעזרה בהן:

1. בסירים בהם בושל בשר לא כשר- יש דרך מיוחדת להכשיר? או הגעלה רגילה...

2. במחבת טפלון- שמעתי בחצי אוזן שיש דעה שאם משתמשים במחבת דרך קבע עם שמן אז אפשר להסתפק בהגעלה. האם זה נכון?

ושמעתי גם על המושג "ליבון קל"..

בגדול בעיקר אשמח לדעת האם יש דרך להכשיר את המחבתות (מדובר במחבתות יקרות) בלי להרוס אותן.

תודה רבה ויום מקסים

נועם אשחר.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות

הסירים בהם בושל בשר לא כשר - ניתן להכשירם בהגעלה רגילה. פרט למחבות ולסירים בהם מבשלים רק עם מאט מאד שמן - אותם לא ניתן להגעיל לאחר שימוש בבשר לא כשר. הם דורשים ליבון והליבון הורס אותם וגם אם לא הרס אותם יש חשש שלא נעשה כהלכה.

הוא הדין במחבתות בהם טוגן בשר לא כשר.

הגעלה למחבת היא אך ורק אם השתמשתם בה תמיד בשמן עמוק (כמו כדורי פלפל).

הליבון הקל אינו רלוונטי למה שאתה שואל.

בהצלחה וחג חירות שמח

דוד לוי

* אם יש מחבת שבוודאות לא היה בה בשר שאינו כשר - תתקשר אלי הביתה