הכרה בבורא

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 25/05/18 12:10 יא בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב רציתי לשאול איך אדם יכול לדעת ולהכיר בבורא? ואני שואל באמת אני הייתי בעבר בחור ישיבה אמנם כיום אני לא כל כך דתי אבל עדין אני לא מסוגל לחלל את השבת או לאכול לא כשר ואין לי הסבר למה. גם בתור בחור ישיבה לא היה לי באמת הכרה בקיום אני מאד רוצה לדעת שהבורא קיים אך לפעמים קשה לי עם האמונה כי אם אני צריך להאמין אז אני לא באמת יודע, גם כשאני מנסה לדבר עימו אני לא תמיד מרגיש שהוא שומע למרות שאני רוצה לדעת שהוא שומע.

חח אני מקווה שהייתי ברור בשאלתי ולא סיבכתי אותך.

בברכה

תשובה

שלום וברכה

תתפלא לשמוע, אבל דווקא בשל שאלותיך שמגיעות ממקום אמיתי בחייך - ניתן ללמוד עד כמה נשמתך גבוהה!! ואינך מקבל סתם כך את החיים, אלא רוצה להתחבר ממש.

גילוי האמונה הוא תהליך שלרוב לא קורה בבת אחת. אמונה - היא שייכות לבורא. לכן, בכל נברא קיימת אמונה - כי זאת בעצם הנקודה שמחייה אותו - אותנו!

כיצד מגלים זאת? ע"י לימוד תורה, עיון בחיים והקשבה פנימית. ב"ה אנו נמצאים בעולם טכנולוגי שניתן להאזין למגוון רחב של שיעורים ביטיוב ובאתרים כדוגמת מכון מאיר, אש התורה וכו'. אתה כבר תמצא לנכון מה שמתאים לך.

אסיים במדרש שסיפר על אברהם אבינו שהוא באמת ניסה להבין מי ברא את העולם, ורק אחרי שהתאמץ הקב"ה התגלה אליו. כך, ככל שתרצה יותר לגלות - לבסוף הקב"ה יעזור לך.

ודע - האמונה בבורא אינה תלויה במגזריות כזו או אחרת. גם שאינך בחור ישיבה יותר - אתה יהודי שמחובר לבוראו. אל תוכיח לסביבה שלך, אלא רק לעצמך.

בשורות טובות

יוגב כהן