הכנות בערב יום כיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/19 11:06 כה באלול התשעט

שאלה

פירוט הדברים לזכור לפני יום כיפור להכין:

תשובה

בעוד כמה שעות נזכה להיכנס ליום הקדוש בשנה, היום בו הקדוש-ברוך-הוא מטהר אותנו מעוונותינו ומוחל לכל פשענו. יום בו הכהן הגדול נכנס לקודש הקודשים להתפלל על עם ישראל, בו נשלחים כל חטאי עם ישראל לארץ גזרה, ה-יום בלשון חכמינו.

בנוסף להכנה הרוחנית עליה דיברנו בדרשת שבת שובה, כמה נקודות קצרות:

1. מנהג ישראל לעשות התרת נדרים גם בערב יום הכיפורים.

2. מצווה להרבות בסעודה ביום זה, גם מי שפטור מהתענית.

3. מנהג קדמונים לקיים כפרות ולתת אותם צדקה לעניים.

4.בקשת מחילה אמיתית ממי שאנו יודעים שנפגע מאיתנו (העברת הודעת וואטסאפ 'סליחה אם פגעתי' אינה מועילה בשום עניין).

כמו כן, השתדלות להגיע ל מחילה פנימית עבור אנשים שפגעו בנו.

5.כניסת הצום (פ"ת, תש"פ) בשעה 17:56. יש להכניס את הצום ולקבלו באמירה: "הריני מקבל עליי את צום יום הכיפורים". (נשים מקבלות בהדלקה)

6. הדלקת נרות בברכה. "ברוך.. אשר קידשנו.. להדליק נר של יום הכיפורים". (אישה שלא מגיעה לבית הכנסת – תברך גם שהחיינו).

חשוב לזכור להכין נר נשמה שידלק עד מוצאי הצום. בהבדלה מברכים מאורי האש אך ורק על נר שדלק מערב החג.

7. לנוהגים- טלית ב"כל נדרי" ותפילת ערבית.

לאחר תפילת נעילה, 18:34 תוקעים בשופר לפני צאת הצום (מלאכה דרבנן). חשוב להדגיש: אין לאכול (דאורייתא) עד זמן צאת הצום 18:53 (פ"ת).

- שנתבשר כולנו בשנה זו בשורות טובות, נכתב ונחתם לחיים טובים בריאים וארוכים. אמן.