היחס של התורה לחקלאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 13:50 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני לומדת במדרשה ואנחנו כותבות עלון עם אוסף של מאמרים על נושאים שמעניינים אותנו.

אני מתנדבת בחקלאות במהלך השנה וחצי האחרונות ואחד הנושאים שמעסיקים אותי הוא היחס של התורה לחקלאות והקשר בין עמ"י לאדמתו. המון מההלכות הן הלכות שמתייסות לעבודת האדמה, לוח השנה היהודי גם קשור למועדים חקלאיים ומצאתי הרבה מקורות שמדגישים את החשיבות של החקלאות אבל רציתי לדעת מה עומד מאחורי הקביעות האלה? מדוע התורה מעניקה ככ הרבה יחס לחקלאות והאם זה משהו שלפי היהדות עדיין רלוונטי לימינו?

אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא.

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלותיך הן חשובות מאד ומצריכות אריכות גדולה שאי אפשר להביאה בתשובה קצרה. לדעתי אם את רוצה לברר את הנושא היטב, תשתדלי לרכוש את הספר "נושא אלומותיו" של הרב צבי ישראל טאו שליט"א שליבן וברר את הנושא מצדדים שונים ובייחוד על פי תורת הרב קוק זצ"ל.

בקצרה אכתוב לך שהחקלאות נותנת את אפשרות הקדושה בארץ, ואת הנחלת המצוות בארץ ישראל. המצוות הקשורות לארץ נותנות את הקיום האמיתי, לא תורה ומצוות מנותקות מהארץ אלא אדרבא חיבור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן