היחס להרצל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/18 16:20 ה באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

קראתי באחת התשובות שלך לגבי היחס הנכון להרצל "שנכון אפוא יהיה לומר שאנו מכבדים את הרצל על מה שיש בו ובזים למה שחסר בו". תשובתך נאמרה לאםד ששאל "האם יש לכבד את הרצל למרות שהיה מתבולל ורצה שהיהודים ימירו את דתם לנצרות? "

רציתי לשאול האם הרב קרא את ספרו של יצחק וייס- "הרצל קריאה חדשה" העוסק בהרצל וזהותו היהודית. אשמח לשמוע מה דעתך על הספר.

תודה

רפי

תשובה

שלום וברכה

קראתי את הספר, והתרשמתי ממנו מאוד.

אין לי כלים היסטוריים לקבוע מה נכון ומה לא נכון.

התשובה שלי קשורה לטיעונים העקרוניים: היו בו דברים שהאומה הישראלית חייבת להיות אסירת תודה עליהם, והיו בו דברים ומחשבות שהלכו לכיוונים לא ראויים.

יחס לאדם אינו יחס בינארי. רק הנבואה הייתה יכולה לקבוע האם המלך עשה הישר בעיני ד׳ או לא עשה הישר בעיני ד׳. אנו רואים תמונה מורכבת, אנו מתייחסים יחס מורכב.

כל טוב