היחס לאיסלם לעניין גיור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/01/20 14:57 כט בטבת התשפ

שאלה

שלום,

קראתי בכתבי הרמב"ם, ולפיו המוסלמים אינם נחשבים כעובדי עבודה זרה. על כן, מדוע עליהם לעבור גיור ע"י רבנים במקום פשוט להתחיל לעבוד את השם לפי היהדות? אני מבין את עקרון הגיור כאשר מדובר בנצרות או כל עבודת אלילים אחרת של עכו"ם שנותנים לאלוקות גוף בשר ודם, אבל לעניין המוסלמים לא הצלחתי להבין. הרי מותר מחד להיכנס לבית התפלה שלהם, אך מצד שני האוכל שלהם נחשב לבישול גוים.

תשובה

לשואל שלום,

יש לחלק בין הגדרות שונות של האדם:

1. גוי או יהודי. באופן מולד אינו נתון לבחירת האדם. מי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי, מי שלא - לא. קיימת אפשרות של גיור למי שאינו יהודי.

2. עובד עבודה זרה או לא. הדבר תלוי בבחירתו של האדם אם החליט להאמין ולעבוד עבודה זרה או לא.

יכול להיות גוי שלא עובד ע"ז, ויכול להיות יהודי שעובד ע"ז. אין תלות בין ההגדרות השונות.

אחרי שאנחנו מבינים כל זאת, נבוא לנדון של שאלתך:

גיור הינו תהליך מעבר של אדם שנולד לאם גויה, אל תוך העם היהודי.

תנאי לגיור הוא עזיבת עבודה זרה. על גביו מוסיפים קבלת מצוות, ברית מילה וטבילה.

לעניין נישואין, מה שקובע זה האם הוא יהודי או גוי. אין קשר לאמונתו. ולכן אסור להינשא לגויים, קרי: מי שנולד לאם גויה ולא עבר תהליך גיור כהלכה.

גוי שאינו עובד ע"ז, כמוסלמי, יכול לבוא לאמונה בה' ולהישאר כגוי בן נח. וגם אם לא יעשה כן, אין איסור להיכנס לבית התפילה שלו.

כל טוּב.