היגיינת COVID19 ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/20 15:30 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום,

מעבר לשאלות הרבות לגבי מניינים ביום כיפור, מה בדבר רחיצת ידיים ופנים בסבון או עיסוי באלקוג'ל בחזרה הביתה מבית הכנסת ובהגיע לבית הכנסת, כאשר מצד אחד איסורי היום, ומצד שני הנחיות משרד הבריאות לגבי היגיינה ומניעת המחלה? הרי אצלנו למשל דרשנו עד כה מכל נכנס לבית הכנסת להשתמש באלקוג'ל, גם הסידורים נוקו וחוטאו.

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

נראה פשוט שהדבר לא רק מותר אלא חובה, ואין זו רחיצה של תענוג.

עדיף בסבון נוזלי, שכן הוא יעיל יותר מבחינה מעשית, ויש מעט שסוברים (לדעתי - שלא בהכרח) שיש היבט של ׳ממרח׳ באלוכוג׳ל.

כל טוב