הטבלת כלים ובדיקת אוכל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 00:29 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב,

א. בבית שלי לא מקפידים להטביל כלים ,וקראתי שאסור בכלל להשתמש בכלים אלו. אם כך, מה עלי לעשות? איני יכולה ללכת ולהטביל את כל הכלים, ואם אני אגיד על כך להורי הם לא יעשו זאת בעצמם ויותר מכך- הם ייעלבו על כך שאני מוכיחה אותם על זה שהם לא עשו את מה שצריך לעשות... ומה עלי לעשות כרגע כאשר כל הכלים בבית לא הוטבלו? לא לאכול בכלל אוכל שהוכן בכלים האלו?

ב. צריך לבדוק גריעני רימון שכבר הופרדו מקליפתם כאשר כבר קיבלתי אותם ללא הקליפה? אם כן איך עושים זאת?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. צריך לדעת שאי טבילת הכלי איננה אוסרת את המאכל שבתוכו. החובה לטבול אבל לא נאסר המאכל.

ב. בכלי פלסטיק אין בעיה, וכן בכלי עץ וכדו', עיקר הבעיה במתכות בהם נראה שהחיוב מדאורייתא, זכוכית החיוב להלכה הוא מדרבנן.

ג. במאכלים שאפשר לאכול ללא כלי (כגון: פירות שלמים וירקות שלמים) אין בעיה.

ד. לאחר צמצום הבעיה בכלי מתכות וזכוכית ורק כלי שתיה ומרק וכדו', אבל לא כל דבר.

ה. נראה לי שכדאי שתתחילי להביא הביתה ספרות על טבילת כלים, או להפנות אותם לרב המקורב אליהם שהוא ידבר עמם אודות טבילת כלים, ואז אי"ה הדברים יתקבלו גם על ידי ההורים.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ