החפץ חיים כלל ד סעיף י, ביאור - להגדיל העולה יותר ממה שהיא

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/07/20 17:24 כז בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

בחפץ חיים כלל ד סעיף י

https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%A4%D7%A5_%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_-_%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A8%D7%A2_%D7%93_%D7%99

כתוב (בביאור): (מג) פשוט דמותר... ולענין הפרט שלא יגדל העולה יותר ממה שהיא, אם יספר להם כאשר הוא לא יתרחקו מאתו ויכול לבוא מזה ריעותא, אפשר דמותר לגדל.

איך יכול להיות שמותר להגדיל את העולה יותר ממה שהיא?

תשובה

שלום וברכה,

הרב מאפשר דבר זה, רק כאשר מדובר במקרה שהוא לא מצליח לגרום להרחיק את ילדיו, או אדם אחר, ממשהו מסוים ושהחברות בניהם יכולה להביא לידי דברים רעים.

בכל אופן, צריך לזכור שזה כמובן מותר רק בדיעבד, וכאשר אין ברירה אחרת, וכל כוונותיו לשם שמיים ושיש חשש אמיתי שהחברות הזו תביא לידי דברים קשים וחמורים.

ברכה והצלחה