החפץ חיים כלל ד' סעיף ה' ובכללי על עד אחד או שני עדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/20 20:06 ו בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

וְכָל זֶה אִם רָאוּהוּ בִּשְׁנַיִם, אֲבָל אִם הוּא עֵד אֶחָד, (כו) לֹא יָעִיד עַל חֲבֵרוֹ, כִּי עֵדוּתוֹ חִנָּם, לְפִי שֶׁאֵין סוֹמְכִין עָלֶיהָ כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר {דברים י"ט ט"ו}: "לֹא יָקוּם עֵד אֶחָד בְּאִישׁ לְכָל עָוֹן וּלְכָל חַטָאת".

נכון מקבלים עדות רק בשני עדים. אבל נגיד אם יש שני עדים אבל הם לא מכירים אחד את השני, אז כל אחד חושב שהוא עד יחיד, ואף אחד מהם לא ילך להעיד.

אבל עדיף שכל אחד ילך ואז אם יגיע גם העד השני אז העדות תתקבל ואם לא אז לא.

לא כך?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

העד יכול לחפש עד נוסף, לברר אם יש עוד מישהו שהיה במקום שהעד הראשון היה. אבל אסור לו לספר מה שהוא ראה כל עוד אין עד נוסף שמעיד על אותו עניין.