החלפת שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/09/20 08:16 כז באלול התשפ

שאלה

שלום אני מעוניינת להחליף את השם שיש לי עכשיו לשם חדש: נועם (שככה יקראו לי), האם השם הזה מתאים לי מבחינת תאריך לידה והכל

התאריך לידה שלי: 16.10.1988

ה' חשוון

אני ממש רוצה להחליף את השם וגם חייבת וזה השם שאני הכי רוצה.

תודה מכל הלב על היחס ועל האפשרות לשאול ועל הכל תודה

תשובה

שלום וברכה

שמות שבני אדם בוחרים, בין לילדיהם ובין לעצמם, אינם תלויים בתאריך כלשהו, ולכן אי אפשר לדבר על "התאמה" של שם.

בדרך כלל, ההורים הם אלה שבוחרים את השם, ואנחנו ממשיכים איתו לאורך החיים כולם.

אם מאוד חשוב לך להחליף את השם את יכולה לעשות זאת, ושיהיה הכל בשמחה ובהשלמה פנימית, ואז הדבר יהיה מתאים יותר מכל דבר אחר.

כל טוב ושנה טובה ומתוקה