החלפת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/03/20 07:41 כט באדר התשפ

שאלה

שלום שמי י. השאלה מופנית על הבת שלי ט. כ. ע. .

הילדה היום בת 4 ושלושה חודשים ועדיין לא מדברת כמו שצריך . אני לא מאמינה בטיפולים מקופת חולים . חשבתי אולי זה משו בשם שלה תמיד לא הייתי שלמה איתו . היא קרויה על שם שתי הסבתות שלה אולי השם שלה שמעתי על כאלה ששינו וזה עזר רציתי לדעת עם אתה ממליץ לשנות ועם כן למה ? תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשונה ממך, לי ברור שהחלפת שם לא פותרת בעיות שצריכות טיפול מקצועי.

אם אין לך אמון בקופת חולים תפני לטיפול מקצועי במקום אחר.

עלול להיות שבעוד שנה או שנתיים יתברר שטיפול בגיל הזה יכול היה להועיל מאוד לבת שלך. בגלל שהיא לא קבלה טיפול נשאר לה קושי לכל החיים (חלילה!). האם את יכולה לקחת על עצמך אחריות כזאת?

נהוג להחליף שם רק במקרים קיצוניים של חולה בסכנת חיים. גם אז החלפת השם לא באה במקום טיפול רפואי חס וחלילה אלא יחד עם הטיפול הרפואי.