החזר כספי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/01/20 12:08 כג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רכשתי 2 גורים כבני חודשיים אחד היה קטם מאחיו משמעותית במשקל ובגודל לאחר פחות מימה הגור היה במצב של גסיסה והתקשרתי למוכר הגור כדאי לדווח ולדרוש את כספי חזרה.

המוכר סירב לתת לי החזר כספי.

שילמתי עבור ווטרינרים 1500 שקל

כעבור 4 ימים הגור נפטר.

דוח הווטירנר מעלה כי הגור נולד עם פגם

אך למרות זאת הבן אדם שוב דובק בכך שאין ביטוח אחריות על זה.

חשוב לי לציין שהגור היה ברשותי פחות מ12 שעות עד למצב של הגסיסה

תשובה

ב"ה

שלום.

לדעתי - אם יש לך הוכחה לכך שהגור היה חולה וכ"ו וזה היה ניכר בעת הקניה הרי שעל המוכר להחזיר לך את כספיך או חלק מהכסף.כדין כל מקח טעות

תפנה למוכר ותדבר איתו ואם לא הצלחת להגיע איתו להסכמה אז תפני לדין תורה ואם הוא לא מסכים תפנה לבית משפט לתביעות קטנות.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.