החזרת ספרים מהספרייה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/10/20 15:48 ט בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום!

ממש מזמן הייתי אצל דודים שלי בשבת או חג

לבן דוד שלי יש סדרת ספרים והתחלתי לקרוא

כשחזרנו הביתה ביקשתי שאימא שלי תקנה לי את הספרים (זו סדרת ספרים)

ואימא שלי מורה והיא הביאה לי כמה ספרים מהסדרה בערך 4 מהספרייה בבית ספר שהיא מלמדת.

היום הבנתי שיש לי ספרים שהם לא שלי והם של ספרייה (את הספרים האחרים בסדרה קניתי)

ויש עוד חמישה מגזיני נשיונל ג’יאוגרפיק שהיא הביאה לי מהעבודה

עכשיו לשאלה על פי ההלכה חובה עליי להחזיר את זה? עצם זה שזה קרה מלפני המון זמן ושזה לא מפריע לאף אחד משפיע?

אני צריך להחזיר את הספרים האלה לספריה שלהם? תודה לרב!

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על הרגישות והרצון לשוב בתשובה.

עליך להחזיר את הספרים ולא משנה כמה זמן עבר, שהרי אלו הספרים של המוסד.

בהצלחה!