החזקת חפץ בזמן התפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/20 19:37 א בחשון התשפא

שאלה

שלום וברכה.

בתקופה בה אנו נמצאים, יוצא לי הרבה פעמים להתפלל במניני תפילות המתקיימים מחוץ לבתי הכנסת, וקורה הרבה פעמים שאין לי איפה להניח את הסידור בזמן תפילת 18 (אני מתפלל עם עיניים עצומות, זה עוזר לי בכוונה), האם זה בסדר להחזיק אותו ביד? או שצריך לחפש מקום להניח אותו?

תודה רבה מראש,

בתפילה לחזרה לשגרה מבורכת,

ישי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכתחילה יש להניח ולא להחזיק דבר בתפילה. אבל אם אין מקום להניח אפשר להחזיק ולהתפלל מתוך הסידור, אבל וכדאי שלפחות ברכה אחת תאמר מתוך הסידור והשאר תאמר כפי שאתה רגיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ