הזנת קומפוסט בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/07/20 12:02 טו בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

ברשותי קומפוסטור מסוג homebiogas ההופך פסולת אורגנית כגון ירקות לדשן נוזלי המשמש אותנו לדישון הגינה, ולגז בישול המשמש אותנו להכנת אוכל. התהליך כולל פירוק החומר האורגני בעזרת חיידקים הנמצאים בתוך מערכת סגורה אשר אינה כוללת חיבור חיצוני. ככל שמוזנת פסולת אורגנית,תהליך הפירוק מתחיל. להערכתי, תוצר הגז מופק בפועל רק לאחר כיממה. רציתי לדעת האם ניתן להזין פסולת אורגנית כדוגמאת שיירי ארוחה למערכת בשבת.

בתודה,

רועי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%98-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן