הזמנת בישול ביתי מאתר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 13:55 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

ישנו אתר המאגד בשלנים ביתיים, ממנו ניתן להזמין מזון ביתי בתשלום.

חלק מהבשלנים מגדירים עצמם כ"מטבח שומר כשרות". אינני יודעת מה טיב הגדרה זו, היות ומדובר באנשים פרטיים אשר מבשלים בביתם.

לאתר שירות של כרטיס מתנה (גיפטקארד), בו מקבלת המתנה בוחרת לעצמה את הבשלן/ית ממנה רוצה להזמין ואת המנות להעדפתה.

לציין כי קיימות באתר מנות שאינן כשרות באופן מובהק - המכילות שרצים, בייקון, ערבוב בשר וחלב וכדומה.

שאלתי היא האם ניתן להזמין לחברה (יולדת) שאינה שומרת כשרות כרטיס מתנה מאתר זה, בידיעה שלא בהכרח תבחר במטבח שומר כשרות (שוב, אינני יודעת מה טיב ההגדרה). אני מניחה (אך לא בטוחה) כי החברה לא תזמין מנות שאינן כשרות באופן מובהק אשר תיארתי קודם, אך כמובן שיש איסור גם בחרקים, ועל זה בוודאי לא תקפיד (ומי יודע האם המטבחים שומרי הכשרות יקפידו על כך). לציין כי ההזמנה נעשית לפי איזור מגורים ובאיזור מגוריה של החברה קיימים מטבחים שומרי כשרות.

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית מותר לתת לחברה כרטיס כזה, ומה שהיא תעשה זה על אחריותה. מכיוון שיש מטבחים כשרים היא יכולה לקנות שם.

אבל גם דבר זה נראה שלא ראוי לעשות מכיוון שאפילו המטבחים המגדירים עצמם כשרים אין אנו יודעים את רמת הכשרות שבהם כפי שאת רומזת במכתבך (חרקים, בישול עכו"ם, כלים טבולים וכו') על כן נראה שאפילו מי שמציין שהוא שומר כשרות אין לסמוך עליו אלא א"כ יש תעודה רשמית של רבנות מפקחת על המבשל.

אם אמנם אין שם מטבחים מפוקחים נראה לי שאין לתת כרטיס כזה למי שלא מקפיד בכל הדברים.

מזל טוב לחברה היולדת, ואשרי החברה שדואגת להקל על היולדות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן