הורדת מזוזה בח''ול

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 30/03/19 21:58 כג באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גר בחול מזה מספר חודשים וגרתי במספר דירות שכורות

הייתה לי מזוזה אחת בחדרי אשר עקרתי ולקחתי איתה כי בעלת הדירה הייתה גויה .

עברתי לדירה חדשה בעלת חדר וקבעתי את המזוזה שם . אני עתיד לעזוב לדירה חדשה בעל הדירה שלי הוא גוי , אך השוכר שעתיד להכנס יהודי

האם עליי להשאיר את המזוזה או להעביר אותה איתי ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

נוהגים להשאיר את מזוזות .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן