הורדת כיסוי ראש לגרושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 05:57 יט באב התשעח

שאלה

שלום וברכה אני בת 48 גרושה 8 שנים לאחר 22 שנות נישואים יש ל 4 ילדים 16-28.לקח לי הרבה זמן להתאושש מהגירושים כי הסיבה הייתה קשה לכן גם הרגשתי נוח לא להוריד כיסוי ולא לתת הסברים.כיום אני רוצה להכיר ולהנשא שנית בעזרת ה.מבקשת היתר להוריד כיסוי מרגישה שזה עוצר אותי מחשבתית ונפשית כמובן שאחזיר את הכיסוי בלי נדר כשאנשא .אין בכך כדי לפגוע באמונתי או באורח החיים הדתי שלי.תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

נושא הורדת כיסוי ראש לגרושה המבקשת להינשא שנית נתון במחלוקת בין רבנים.

אם ניתן לעשות זאת על ידי המרת כיסוי ראש בפאה - זו הדרך הנכונה לעשות זאת, כפי שכתב הרב עובדיה יוסף זצ״ל.

אם הדבר בלתי אפשרי, ואכן בכוונתך להינשא שנית, וכיסוי הראש מפריע לעצם היווצרות הקשר - יש להקל לצורך זה.

כל טוב ובשורות טובות