הוצאת זרע לבטלה בהיתר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/10/20 15:24 ט בחשון התשפא

שאלה

היי אני בן 13 ומנסה להבין האם יש דרך להנות מהמונח הוצאת זרע לבטלה בלי שזה יקרא חטא

כי אני פשוט לא שולט בעצמי

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל היקר שלום,

קודם כל אני מברך אותך על השאלה הכנה.

במידה וזרע יוצא מהאדם בזמן השינה ללא פעולה אקטיבית כגון הרהור או מישוש - אין בזה חטא. יתרה מזאת, זה טבעי שלפעמים יש עודף תאי זרע באשכים והגוף מוציא אותם.

האיסור הוא לפעול בצפייה או בחיכוך כדי להוציא, ומזה יש להימנע.

ברכה והצלחה בכל אשר תפנה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן