הוספת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 00:54 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום, יש לי שאלה בנוגע להוספת שם לשמי.

לפני 10 חודשים איבדנו את בננו במהלך ההריון עקב קרישיות יתר שלי שלא הייתה ידוע וכפי הנראה התפתחה במהלך ההריון.

מאז אנחנו מנסים להרות שוב ללא הצלחה, ביצענו בדיקות ונמצא שלבעלי יש בעית זרע ולי יש חצוצרה חסומה (שלא הייתה חסומה לפני ההריון) וכמו כן נמצא שיש לי אנדומטריוזיס (מחלה אוטואימונית שמשפיעה גם על הפוריות) והופננו לטיפולי פוריות.

התחלנו טיפול ראשון ונשאבה כמות יפה של ביציות וכן הזרע שנלקח היה תקין אך לצערי לא היה חיבור תקין בין הזרע לביציות ולא נוצרו עוברים להחזרה.

כעת אנחנו לפני סבב שני בתקווה שיהיה המנצח שיתן הריון תקין עם ידיים מלאות בע"ה.

בנוסף לכך היו לנו עוד דברים לא פשוטים בבית- פציעות קשות שלנו, מוות של בעלי חיים שלנו, פציעות של בעלי חיים שלנו.

החלפנו מזוזות (ואנחנו שוקלים מעבר) והמזוזות הישנות נמסרו לבית כנסת לגניזה.

אך אני תוהה אם לא כדאי להוסיף לי שם כדי לשנות את המזל? ואם כן איזה שם מומלץ/כיצד מומלץ לבחור?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באפן כללי החלפת שם איננה פתרון, היא יכולה להיות סימן להליך נפשי שאדם עבר. כדברי הרמב"ם שבעל תשובה משנה את שמו, כדי שהוא כבר לא יהיה האדם הקודם. אבל אם אדם לא עובר שינוי מסויים אין תועלת רק בהחלפת שם.

על כן כדאי לחשוב על שינוי בהתנהגות ו/או במצוות מסוימות, אינני מכירכם ולא יודע דרככם, אולם אתם שיודעים את עצמכם עליכם לחשוב על שינוי בדרככם ואז תדונו על שינוי שם.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ