הומוסקסואל בשירות קרבי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/19 07:02 ו באב התשעט

שאלה

כבוד הרב,

קוראים לי ....וקיבלתי בצו ראשון פרופיל 97 - קרבי.

אני הומוסקסואל דתי, חזק בשתי ההגדרות.

מהצד הדתי, אני מאמין בהשי"ת רגשית ושכלית ומקווה להתחזק גם בעז"ה בשנת הישיבה שאני עומד להיות בה בישיבת .....

מהצד של המשיכה, מגיל צעיר (7) הרגשתי משיכה רומנטית ופיזית לבני המין שלי ובהחלט יודע שאני כזה.

רציתי לשאול את כבוד הרב שאלה:

האם מותר/רצוי שהמוסקסואל דתי ישרת שירות קרבי בצבא? אילו הת"שים (הקלות בתנאי שירות) יש לבקש מהצבא מטעמים הלכתיים, אם בכלל?

תודה ובהערכה רבה,

.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך.

יהי רצון שתצליח בה.

את השאלה הרגישה והעדינה הזו אתה צריך לשאול בעיקר את...עצמך.

לאמור:

אם אתה יש בעצמך כי מבחינתך שרות ביחידה קרבית עם כל הבחורים הוא כמו לשים בחור אחר בתוך חבורה של חיילות - יהיה נכון לא לשרת שם.

ואם אתה מכיר את עצמך, ויודע כי על אף המשיכה הזו, אתה לא מסכן לא את עצמך ולא את החברים שלך, ומסוגל לחיות את החיים הרגילים במסגרת השרות הזה - אל תימנע.

אם תוכל לכוון אותי בשאלה איזה הקלות לדעתך צריך לבחון - אולי אוכל לסייע יותר.

אלו ראשי פרקים של ההתייחסות, ואם תרצה להמשיך - בשמחה.

כל טוב ובהצלחה גדולה